Дзвінок із військкомату: чи можуть викликати в ТЦК телефоном і чи законно це

В Україні діє воєнний стан, нещодавно його було продовжено всьоме. Триває і загальна мобілізація. Під мобілізацію підпадають усі чоловіки віком від 18 до 60 років, придатні до служби за станом здоров'я.
Видання Telegraf отримало коментар у юриста Костянтина Грітчина, який пояснив, чи є законним "вручення" повістки телефоном або за допомогою СМС-повідомлення.
Гритчин пояснив, що законним може бути визнаний тільки спосіб вручення повістки особисто в руки. Після отримання військовозобов'язаний має поставити в бланку підпис.
За словами юриста, способи вручення повістки за допомогою повідомлень і дзвінків не є допустимими, тому що в разі відмови представники ТЦК не можуть скласти акт про відмову від отримання.
Також не є правомірними повістки, кинуті в поштові скриньки і наклеєні на двері. Вони не були вручені особисто, тому не явка за такою повісткою не повинна спричинити жодних юридичних наслідків.
Костянтин Грітчин також пояснив, що військовозобов'язаний має право не з'являтися до військкомату доти, доки повістка не буде вручена належним чином – особисто в руки і під розпис.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment