Уникайте цих дій зі своїм смартфоном, щоб подовжити його термін служби

На практиці, термін служби телефону значно залежить від наших звичок та переконань. Щоб забезпечити якнайбільшу тривалість роботи вашого смартфону, важливо дотримуватися певних правил догляду за ним.
З кожним роком смартфони стають дорожчими, тому кожен користувач бажає, щоб їх пристрій прослужив якомога триваліше. Однак, багато людей, навіть не здогадуючись, щодня роблять дії, які можуть погіршити функціональність їх пристроїв.
Редакція 5692 підготувава поради щодо того, як довше зберегти функціональність смартфону та інших гаджетів. Для цього вже сьогодні необхідно позбутися найпоширеніших шкідливих звичок, які можуть негативно вплинути на роботу пристроїв.
П'ять звичок, які можуть завдати шкоди телефону:
Одна з найшкідливіших звичок для телефону – це носити його без захисного чохла
Згідно з дослідженням, найбільш пошкодженим елементом смартфона є екран, а найчастіше пристрій виходить з ладу через падіння та фізичний вплив.
Іноді не можна передбачити падіння телефону, але наслідки можуть бути дуже серйозними: зім'ятий корпус, розбитий екран і навіть пошкодження внутрішніх компонентів, що може вимагати дорогого ремонту або навіть примусового апгрейду.
Для того, щоб запобігти можливим наслідкам необачного поводження з гаджетом, були розроблені спеціальні чохли та захисні плівки. Рекомендується придбати ці аксесуари одразу ж під час покупки смартфона, щоб встановити захисне скло на екран та вдягнути протиударний чохол.
Хоча чохли та захисні плівки не можуть гарантувати повну безпеку від падіння, вони можуть зменшити наслідки удару.
Друга – регулярне заряджання
Регулярне повторення циклів зарядки та розрядки майже завжди має негативний вплив на батарею смартфона, що може прискорити її зношення.
Якщо занадто часто використовувати смартфон так, що батарея повністю розряджається та потім повністю заряджається, це може негативно вплинути на стан акумулятора. За рік таких циклів заряду-розряду може відбутися втрата до 10% місткості батареї.
Для того, щоб акумулятор витримав до 3-4 років, рекомендується заряджати смартфон неповністю, в залежності від потреби, і уникати глибокого розряду батареї. Наприклад, якщо заряджати смартфон більше одного разу на день і завжди до повних 100%, то це може зменшити термін служби батареї до максимум 2 років.
Третя – піддавати телефон впливу високої або низької температури
Довготривале перебування смартфона в умовах високої температури або низьких температур може негативно вплинути на його функціонування та навіть призвести до його поломки. Перегрів пристрою через високу температуру може пошкодити його компоненти, тому рекомендується знімати чохол з телефону під час зарядки. Низькі температури можуть знизити продуктивність батареї та інших компонентів, а також призвести до можливої втрати даних.
Щоб уникнути можливих проблем з пристроєм, рекомендується зберігати смартфон в сухому та прохолодному місці, якнайдалі від прямих сонячних променів і екстремальних температур.
Четверта – перезаповнення пам'яті телефону
Особливо пристрасний до досконалості користувач своєчасно сортує фото- та відеоконтент і видаляє непотрібне програмне забезпечення. Інші згадують про це тільки тоді, коли система буквально "кричить" про нестачу місця для зберігання даних. Найкраще очищати пам'ять телефону від усього зайвого приблизно раз на місяць.
Перш ніж приступати до видалення даних, розгляньте можливість розширення пам'яті. Якщо ваш телефон підтримує використання SD-карт (а це досить ймовірно), ви можете перенести дані, наприклад, фотографії та відео на карту пам'яті, щоб звільнити місце в пам'яті телефону. Іншим варіантом є використання хмарних сервісів.
П'ята – використання не оригінального зарядного пристрою
Використання неоригінальної зарядки може негативно вплинути на роботу смартфона та в результаті призвести до його поломки. У деяких випадках недоброякісна зарядка може спричинити несправність не лише акумулятора, а й контролера живлення.
Багато користувачів, коли їх телефон перестає тримати заряд, вважають, що причина полягає в старому акумуляторі, і замінюють його, але проблема залишається нерозв'язаною. Оригінальний зарядний пристрій може коштувати дещо дорожче, але в довгостроковій перспективі це може зекономити вам ще більше грошей.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment