Як довго можна зберігати варені яйця, щоб уникнути отруєння

Після святкування Великодня у багатьох будинках залишається багато гарно прикрашених яєць, але для того, щоб уникнути отруєння, необхідно правильно їх зберігати.
Нижче в матеріалі ви знайдете інформацію про те, скільки можна зберігати варені яйця.
Як зберігати варені яйця в холодильнику
Яйця можна успішно зберігати в холодильнику протягом до 20 днів, оскільки вони добре переносять низькі температури. Але важливо, щоб всі яйця були цілими та не пошкодженими, щоб забезпечити їх довготривале зберігання.
Як довго можна зберігати варені яйця за кімнатної температури
Якщо зберігати варені яйця при кімнатній температурі, то вони можуть бути безпечними для споживання не більше 12 годин. Якщо час зберігання перевищено, рекомендується утилізувати яйця, щоб уникнути можливих проблем зі здоров'ям.
Якщо шкаралупа яєць пошкоджена або тріснута, то термін зберігання скорочується.
Як продовжити термін зберігання яєць
Щоб зберегти яйця довше, необхідно не тільки зварити їх, але й покрити шкаралупу тонким шаром соняшникової олії. Це допоможе запобігти проникненню повітря в пори шкаралупи.
Яйця, попередньо змащені маслом, можна зберігати в холодильнику до 40 днів, але необхідно звернути особливу увагу на їх свіжість перед вживанням.
Як довго треба варити яйця
Для того, щоб зберігати варені яйця довше, на Великдень їх краще варити "в круту".
Щоб приготувати курячі яйця, необхідно помістити їх у каструлю, заповнити водою повністю, довести до кипіння і потім варити на помірному вогні протягом десяти хвилин.
Після приготування, яйця слід вийняти з води, дати їм охолонути, а потім красиво розфарбувати перед Великоднем.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment