Мер Чернігова оцінив сукупні втрати міста через війну – понад 4,2 млрд доларів

Сукупні втрати Чернігова внаслідок війни становлять понад 4,2 млрд доларів. Про це в інтерв’ю агентству «Інтерфакс» заявив мер міста Владислав Атрошенко.

«Сильно постраждала Чернігівська ТЕЦ, «Облтеплокомуненерго», «Чернігівводоканал». Пошкоджено практично всі магістральні мережі критичної інфраструктури: тепло, вода, каналізація. У багатьох місцях порушено герметичність стиків, тож часто не вдається досягти необхідного тиску в мережах і подати воду на верхні поверхи багатоповерхівок», – пояснив він.

Також, за словами Атрошенка, значних втрат зазнала і транспортна інфраструктура міста.

Обстріл російськими військами Святогірської лаври, Донецька область, Україна, 13 травня 2022 року


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Пошкоджені армією РФ культурні об’єкти документують за спеціальною технологією – Мінкульт

«Знищено велику кількість тролейбусів, тракторів, маніпуляторів, сміттєвозів, прибиральної і вантажної техніки. Зруйновано 50% контактної тролейбусної мережі», – зазначив мер.

За словами Атрошенка, місцева влада планує відновлювати інфраструктуру і шукати інвесторів вже зараз, хоча, додає він, «серйозні кошти нереально до завершення війни».

1 червня голова обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус заявив, що Чернігівська область готова до повторного наступу військ Росії краще, ніж 24 лютого.

«Сеньківка» – пункт пропуску через державний кордон України на кордоні з Білоруссю та Росією. Чернігівщина, 16 лютого 2022 року


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

До повторного наступу РФ кордони Чернігівщини готові краще, ніж 24 лютого – Чаус

27 травня Державний прикордонний комітет Білорусі обмежив на все літо тимчасове перебування своїх громадян у прикордонній смузі на кордоні з Київською та Чернігівською областями України «з метою гарантування прикордонної безпеки».

30 травня у Білорусі оголосили, що з 22 червня до 1 липня у Гомельській області Білорусі, яка межує з Київською, Чернігівською та Житомирською областями України, відбудуться планові мобілізаційні навчання з військовими комісаріатами та організаціями збройних сил Білорусі, що дислокуються на території регіону.

Загалом після звільнення від російських окупантів Чернігівщини і Сумщини зафіксовано близько 400 обстрілів. Фото ілюстративне


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Чернігівщину і Сумщину обстрілюють практично щодня, з початку червня було понад 200 російських обстрілів – ДПСУ

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !

Ще новини

Leave a Comment