На продаж виставили третій за площею ТРЦ у Дніпрі

ПриватБанк виставив на продаж за один ТРЦ "Приозерний" у Дніпрі. Аукціон відбудеться на майданчику OpenMarket 28 серпня, стартова ціна – 430 млн грн. Якщо знайдеться новий власник, бажаючий розвивати та бізнес, то скоро цей торговельний центр знову розпочне роботу.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Ліга.

"Приозерний" – третій ТРЦ за площею у Дніпрі – понад 32 000 кв. Він дуже високий, складається з шести поверхів та має підземний паркінг. Його побудували у 2009 році, сконструювали в сучасному дизайні, там світло та затишно. Знаходиться ТРЦ прямо біля ринку "Озерка", неподалік від залізничного вокзалу.

"Ритейл не є банківською справою, тому сьогодні ми пропонуємо на відкритих торгах дуже цікавий об’єкт, який може стати одним з лідерів на ринку торговельно-розважальних послуг", – зазначила Олена Євтушенко, керівниця напрямку управління нерухомістю ПриватБанку.

ПриватБанк став власником ТРЦ "Приозерний" у 2016 році у рахунок погашення кредитної заборгованості. На той момент його вартість становила понад 778 млн грн. Майже через п’ять років ТОВ "Місія-1" вирішило оскаржити право власності держбанку та повернути ТЦ у свою власність.

У червні 2023 року Господарський суд Дніпропетровської області відмовив ТОВ "Місія-1" у визнанні протиправним і скасуванні рішення про державну реєстрацію та припинення права власності ПриватБанку на ТРЦ "Приозерний". Тоді він припинив свою роботу, зачинивши десятки магазинів, кафе та супермаркету.

У 2024 році ТРЦ відсудили у пов’язаної з Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим компанії "Місія-1". У січні законність права власності на ТРЦ "Приозерний" ПриватБанк відстояв у Центральному апеляційному господарському суді Дніпра, а у квітні – у Верховному суді.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment