В деяких регіонах України ще триматиметься сильна спека: якою буде погода у Дніпрі 19 липня

Погода в Україні 19 липня також буде спекотною, але в багатьох регіонах на кілька градусів знизиться. Також подекуди будуть опади.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укргідрометцентр.

Мінлива хмарність. Без опадів, лише в Карпатах, вдень і в південно-східній частині місцями короткочасний дощ, гроза.

Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с. Температура у західних, північних та Вінницькій областях вночі 16-21°, вдень 25-30° (в Карпатах вночі 14-17°, вдень 18-23°); на решті території вночі 20-25°, вдень 29-34°, у Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях та в Криму сильна спека 35-38°.

Попередження про пожежну небезпеку

19-21 липня у південній частині, центральних, східних, Чернівецькій, Тернопільській, Чернігівській, Сумській, 20-21 липня і в Хмельницькій, Івано-Франківській та Житомирській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Погодні умови сприятимуть високій ймовірності виникнення та розповсюдження пожеж в екосистемах, при наявності джерел займання (відкритого вогню).

Прогноз погоди по Дніпропетровській області та м. Дніпро на 19 липня

Мінлива хмарність. Без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура по області вночі 20-25°, вдень 30-35°; по м. Дніпро вночі 22-24°, вдень 33-35°.

Чи відступить спека у найближчі десять днів

Протягом найближчих десяти днів погода в Україні істотно не зміниться. Тому високі позначки на термометрах триматимуться.

"Найближча перспектива – послаблення тієї спеки, яка є. Але відразу зазначу, що досить різкого зниження температури ми не очікуємо. Втім, таких екстремальних позначок на градусниках не буде. Температура повітря трохи послабиться", – повідомила синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За словами синоптикині, після 18-19 липня на територію України знову почне впливати інший антициклон, і очікуються "все одно досить високі значення температури".

"Більш притаманні кліматичні норми для українського літа, будуть присутні. Сильних змін на найближчі 10 днів поки що не простежується", – наголосила вона.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment