“Не просто дар історії”: у Дніпрі привітали з Днем Української Державності

Сьогодні, 15 липня ми відзначаємо два знаменні свята: День Української Державності та 1036-ту річницю Хрещення Київської Русі. Ці дати тісно переплетені, символізуючи не лише багатовікову історію нашого народу, але і його невпинну боротьбу за самовизначення, духовну силу та прагнення до свободи.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на голову Дніпропетровської обласної ради Миколу Лукашука та очільника ДніпроОВА Сергія Лисака.

Свято Української Державності було започатковане президентом Володимиром Зеленським під час урочистих заходів до 30-ї річниці Незалежності України. Перше святкування відбулося 2022 року 28 липня. З переходом на новий церковний календар дата Дня Української Державності змістилася.

Це свято нагадує нам про те, що українське державотворення має більш як тисячолітню традицію, і початок було закладено ще за часів Київської Русі.

"Хрещення Київської Русі – це день, коли наша земля ступила на шлях просвітництва, духовного єднання та культурного розквіту. Поворотний момент, коли було закладено фундамент для формування української державності та національної ідентичності.

Сьогодні, коли Україна знову бореться за свою свободу та незалежність, ці два свята набувають особливого значення. Вони нагадують нам, що українська державність – не просто дар історії. Це символ єднання, результат служіння та роботи мільйонів людей, які протягом століть віддавали свої життя за щастя й добробут нашої країни.

Дитячі малюнки у наших захисників, на стінах командних пунктів – це також про державність та українську ідентичність, яку боронять наші воїни. Єдність та стійкість українського народу – ось запорука того, що ми здолаємо будь-які виклики й збудуємо сильну Україну, втіливши спільне прагнення вільно жити на своїй землі", – написав Лукашук.

Лисак наголосив, що створення Української державності – шлях довжиною у тисячоліття. Не завжди простий, але обраний свідомо.

"Дорога, на яку ступили ще наші пращури. Нею вірно слідують й всі наступні покоління. Путь багатий історією та традиціями. Цінностями, що часом доводилося відвойовувати. Стоїмо за них й зараз. На полі бою та у тилу. Бо ми – вільний та самобутній народ.

Як би пропаганда тиранів не нав'язувала протилежне. Не звертаємо з напрямку, початок якому було покладено ще за часів Київської Русі.

Захищаємо та творимо свою незалежну і демократичну. З Днем Української Державності", – написав очільник Дніпропетровської військової адміністрації.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment