У школах України планують запровадити новий предмет: деталі

Міністерство освіти та науки хоче впровадити у шкільну програму для учнів 8 і 9 класів предмет "Підприємництво та фінансова грамотність". Нововведення планується ввести у 2025-2026 роках.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на видання "Освіта".

На конференції з фінансової грамотності FinLit Forum представники МОН заявили про ідею нововведення. Її підтримав голова Національного банку України Андрій Пишний. За його словами, впровадження у шкільну програму предмета "Підприємництво та фінансова грамотність" є важливим кроком до розвитку фінансово здорового суспільства.

"Уже незабаром щорічно приблизно 800 тисяч учнів у всій Україні будуть навчатися зважено ухвалювати фінансові рішення, раціонально керувати грошима, заощаджувати, ефективно управляти своїми боргами, уникати шахрайства, ставити фінансові цілі та працювати для їхнього досягнення", – сказав Пишний.

В МОН розповіли, що постійно підтримують ініціативи, спрямовані на підвищення фінансової грамотності дітей та молоді.

"Фінансова грамотність – це знання та уміння, без яких складно жити в сучасному світі. Ще донедавна цій темі не приділяли належної уваги в школах. З початком реформи "Нова українська школа" ситуація змінюється. Фінансова грамотність є наскрізною лінією в навчанні вже з 1 класу. Діти змалечку в ігровій формі вчаться планувати покупки, рахувати гроші, дізнаються, що їх можна збирати, тобто відкладати покупку на майбутнє", – зазначив генеральний директор директорату шкільної освіти МОН Ігор Хворостяний.

За його словами, учням запровадять курс фінансової грамотності, який передбачає опанування складніших тем: взаємодію з банками, запуск бізнесу, цінні папери тощо.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment