У Дніпрі знищують амброзію агрохімічним методом: чи безпечний він для людини, флори й фауни

У Дніпрі алергенні рослини, такі, як амброзія, ліквідують не тільки механічним, а й агрохімічним методом. Препарат, який використовують для цього, – природний. Це прозора рідина, без запаху.

Про це повідомляє редакція сайту 056 зпосиланням на міськраду Дніпра.

Зелену зону в Шевченківському районі Дніпра декілька років тому очистили від амброзії агрохімічним методом. Вдалося зменшити присутність бур'яну до 85-90 % на деяких локаціях, у деяких місцях осередки перетворилися лише на поодинокі сходи.

При цьому, негативного вплину на людину, на тварин й на екосистему цей агрохімічний препарат немає. Саме тому він дозволений для використання у населених пунктах.

«Аналогів в Україні немає. Більшість подібних, що використовуються в сільському господарстві, не можна використовувати у населених пунктах, тому що вони токсичні й можуть шкідливо вплинути на ґрунт та на екосистему. Препарат наноситься на всю рослину й одразу діє — паросток ніби «зав’ядає». Препарат, на відміну від інших, не зашкоджує різнотрав'ю, тому знищується фактично одна рослина, трава відновлюється», — розповів незалежний експерт з ліквідації карантинних рослин у населених пунктах Руслан Масненький.

До початку робіт, 20 червня, кожну локацію проінспектують на доцільність проведення таких заходів. У першу чергу до списку оброблення увійдуть місця загального користування, навчальні та дошкільні заклади, лікарні.

«У Дніпрі цьогоріч загальна кількість обробки рослин на території міста — близько 90 гектарів. Але боротьба з алергенними рослинами — це обов'язок не лише органу місцевого самоврядування, а й мешканців приватного сектору та підприємств. Це ліквідація бур'яну на прилеглих територіях. У разі фіксування фактів бездіяльності складатимуться протоколи за порушення правил благоустрою території міста. Це адміністративна відповідальність», — зазначив заступник директора – начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики ДМР Ярослав Крисько.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment