У Мін’юсті розповіли, скільки засуджених потенційно готові піти на фронт

Майже 5 тисяч засуджених виявили бажання скористатися можливістю звільнення шляхом укладання контракту для військової служби. Про це в інтерв'ю для "Главкому" розповіла Олена Висоцька – заступниця міністра юстиції. За її словами, майже половина ув'язнених, які були опитані у квітні цього року, висловили таку готовність.

Мобілізація ув'язнених

Зокрема, ув'язненим поставили питання про їх готовність до умовно-дострокового звільнення шляхом вступу до армії. За словами Висоцької, 4,5 тисячі осіб відповіли позитивно. Проте, варто відзначити, що адміністрації установ відбування покарань не опитували засуджених за статтями Кримінального кодексу, які не підпадають під мобілізацію. Крім того, не враховувався стан здоров'я ув'язнених.

Які є обмеження

Тих, хто вчинив важкі злочини, включаючи злочини проти національної безпеки, вбивство з особливою жорстокістю, сексуальне насильство та тероризм, виключили переліку осіб, які мають право на умовно-дострокове звільнення для вступу до армії. Також особи, винні у смертельних ДТП, вчинених під впливом алкоголю або наркотиків, не можуть скористатися цією можливістю.

Для того, щоб закон про умовно-дострокове звільнення через вступ до військової служби став дійсним, влада України має ухвалити ряд підзаконних актів. Разом з цим, вже готуються внутрішні нормативні документи спільно з Міністерством оборони та Міністерством внутрішніх справ, які будуть розглянуті на засіданні уряду. За словами Висоцької, це займе кілька тижнів, і після цього закон буде готовий до повного застосування.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment