Воїни з Кам’янського знищують ворожу армію їхньою ж технікою

Військові з Кам'янського у складі 128 бригади ТрО використовують усі можливі засоби для боротьби з ворожою армією. На базі підрозділу вони навіть переробляють російські дрони під свої потреби. Один із таких дронів уже здійснив 25 "скідів" на позицію ворога як помсту за загиблого побратима.

Досвідчений боєць Володимир Проскура виконує обов'язки техніка підрозділу, саме він переробляє пошкоджені дрони ворога під потреби української армії.

"У нас був такий випадок, коли вбило нашого водія, який виконував бойове завдання. Поруч із його машиною ми знайшли дрон, який не розірвався – і розмінували його. Я його взяв у роботу", – коментує Володимир.

Надалі цей трофейний дрон відпрацював по живій силі російської армії.

Підрозділ цієї бригади завдяки дронам також може прориватися через ворожі РЕБи і знищувати вкрай важливу для ворога техніку, зокрема бронемашини.

"Дуже багато лежить тіл російських солдатів, скажімо так. Їх ніхто не прибирає, вони нікому непотрібні", – каже боєць Артем про результати боротьби з окупантами, які вони регулярно спостерігають через камери.

За словами українських військових, зараз дуже складно воювати, оскільки противник не шкодує ні своїх військових, ні дронів, і щодоби проти наших захисників без зупинки летять дрони.

"БпЛА прям дуже велика кількість. У них кожні 15 хвилин вилітає борт, тобто зараз дуже важко, особливо боротися з РЕБами", – додає Володимир.

Керування БпЛА потребує постійного відточування майстерності та навчання, для чого необхідна витривала та нова техніка.

Володимир Проскура відкрив збір на новий ноутбук, який здатен забезпечити військовим повноцінний симулятор FPV-дронів для гарної підготовки та тренування перед реальним боєм.

Сума збору – 63 000 грн.

Реквізити:

  • Банка для збору – посилання.
  • Номер картки – 5375 4112 1306 2271.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment