Не їжте це: від якої риби варто відмовитися, щоб не нашкодити організму

Риба – один із найпопулярніших продуктів харчування в усьому світі, люблять її і в Україні. Але не всі види риби однаково корисні, а вживання деяких її видів за регулярного тривалого вживання може завдати шкоди організму.
Практично всі види риб протягом життя накопичують в організмі важкі метали. Один із них – ртуть. Раніше цей метал використовували навіть у медицині, але потім від нього відмовилися через високу токсичність.
Це шкідливо: які види риби небезпечні
Американські вчені провели дослідження в 291 річці, і ртуть було виявлено у всіх зразках. При цьому в чверті випадків її вміст перевищував допустиму норму. Цією проблемою стурбовані вчені всього світу, дослідження дали змогу визначити, які види найнебезпечніші та чи варто їх виключати з раціону повністю.
Лідерами за вмістом ртуті в організмі виявилися марлін, великоокий тунець, скумбрія королівська, акула і риба-меч. Вживання цієї риби радять звести до мінімуму. Дозволити собі одну-дві порції на тиждень можна, якщо це сібас, скат, окунь річковий або короп.
Сайда, лосось, анчоус, хек – цієї риби можна вживати більше двох порцій на тиждень, вона містить мінімальну кількість ртуті.
Вагітним жінкам і дітям до 6 років фахівці рекомендують їсти оселедець – наразі саме він вважається найбільш безпечним для здоров'я людини.
Загалом же вчені зазначають, що запорука здоров'я полягає в раціональному балансі різних продуктів харчування, до яких входить і риба.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment