Чи просунулись за тиждень війська рф в Бахмуті: що може змінитися у разі захоплення

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) оцінюють, що "вагнерівці" за тиждень просунулися ще на 5% території Бахмута і займають близько 65% міста. У звіті розповідається про те, що сили пвк "вагнер", ймовірно, захопили промисловий комплекс АЗОМ на півночі Бахмута і продовжують просуватися вглиб міста.
Про це повідомляє сайт 056. 
На думку експертів ISW, "вагнерівці" намагаються закріпити успіхи в північній і центральній частинах Бахмута, щоб просунутися до центру міста і розширити свою зону контролю на західну частину Бахмута.
За оцінками ISW, за останні сім днів російські війська просунулися ще на 5% території Бахмута. Площа Бахмуту становить трохи більше 40 кв.км, таким чином, 5% території міста – це близько двох кв.км.

Проте українські сили мають успіхи з іншого боку. В огляді британської розвідки йдеться, що одним з ключових досягнень останніх українських операцій стало відтіснення російських бойовиків групи "вагнера" від дороги 0506.
"Ця другорядна дорога, яка з’єднує Часів Яр та Хромове, стала критично важливою лінією постачання для українських захисників. Раніше "вагнер" перебував на відстані кількох сотень метрів від неї", – йдеться в огляді.

Як розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, завдання українських сил – виснажити ворога та завдати йому великих втрат.
Президент України Зеленський вважає, що якщо російські війська зможуть захопити Бахмут, то тиск як з боку міжнародної спільноти, так і всередині країни посилиться.
За словами Зеленського, зараз він такого тиску не відчуває, але будь-яка втрата на цьому етапі війни, може поставити під загрозу імпульс, якого Україна вже досягла в боротьбі.
Також він розповів, що диктатор путін продасть цю перемогу Заходу, своєму суспільству, Китаю, Ірану.
"Якщо він відчує кров, відчує, що ми слабкі — він буде тиснути, тиснути, тиснути", – пояснив він.
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що обороняти Бахмут будуть до тих пір, поки нам це буде необхідно з точки зору виконання військових оборонних задач.
"І це наше військове командування, а не російські ІПСО, буде визначати до яких пір здійснюватиметься оборона Бахмута. І найнеприємніша для ворога інформація. Бої за Бахмут не апокаліпсис. Це ще одна героїчна сторінка потужної української армії у війні проти фосійської федерації", – написала Маляр.
Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment