41% українців «за» і 40% «проти» офіційних переговорів Києва з ватажками «ДНР» і «ЛНР» – опитування

41% українців виступає за започаткування офіційних переговорів української влади з ватажками контрольованих Росією угруповань «ДНР» і «ЛНР», йдеться в соціологічному опитування «Центру Разумкова». Водночас 40,4% респондентів виступає проти таких переговорів, ще 18,6% не змогли дати відповідь на питання.

За надання і закріплення в Конституції «особливого статусу» окремих територій Донецької та Луганської областей виступає 20,7%, проти – 62,1%.

За надання російській мові статусу другої державної виступає 30,8%, проти цього – 53,9%.

За відмову від перспективи членства в НАТО, закріплення в Конституції нейтрального статусу України – 25,6%, проти – 54,1%.

Згідно з даними «Центру Разумкова», 43,6% вважають ситуацію на сході України війною між Україною та Росією, 18,7% – «сепаратистським заколотом, підтриманим Росією», 13,8% – громадською війною (конфліктом між проукраїнськи і проросійськи налаштованими громадянами України), 9,6% – війною між Росією та США, 5,8% – «боротьбою за незалежність «Донецької та Луганської народних республік».

В опитуванні йдеться, що 54,2% респондентів вважає, що непідконтрольні Україні території мають повернутися до складу Донецької та Луганської областей «на тих же умовах, що були раніше». 13% надають перевагу, щоб ці території повернулися під контроль України, але отримали більше незалежності від Києва, 5,8% – щоб ці території утворили автономію в складі України, 5,3% – щоб ці території відділилися від України і стали незалежними державами.

Як Росія заштовхує окуповану частину Донбасу в правове поле України?

Будь ласка, зачекайте

Отримати Adobe Flash Player

Embed

share

Як Росія заштовхує окуповану частину Донбасу в правове поле України?

Embed

share

The code has been copied to your clipboard.

width

px

height

px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00

0:22:59

0:00

ЗАВАНТАЖИТИ

Опитування проводили 13-17 лютого. У ньому взяли участь 2018 респондентів. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Ще новини

Leave a Comment