Блоги без красивого життя та сліз: українські жінки в пікселі, які роблять відважний контент

Зараз зірковий час блогерок-мільйонниць, що живуть красивим життям, демонструють свій успіх та виражають хайпові думки та є інфлюенсерками. А назвіть відважну українку, що надихає своїм прикладом! Ту, що проживає цю війну, знаходиться в ній. І в боротьбі, перевершує свою тендітну стать. Можливо, у війни – не жіноче обличчя, розв'язали її не жінки, але неспроста вона жіночого роду.

Редакція сайту 056 зробила підбірку Instagram-сторінок військовослужбовиць. Можливо у них не мільйони підписників в соцмережах. Але вони роблять надзвичайно вагомий вклад у підтримку України та наближають перемогу. Показуючи, що жінка може все, і не варто її недооцінювати.

isky.jpg 10,3 – тис. підписників

Ірина пішла служити в ЗСУ за чоловіком. Їхня діяльність – це не лише військова служба, а й мистецька місія. Під звуки вибухів вони фільмують бойові дії, життя та працю хлопців та дівчат на передовій, створюють виставки.

В себе на сторінці Ірина намагається донести світові правдиву картину ситуації в Україні, примирити націю. Також вона постить сміливі думки про справжній патріотизм та гендерну рівність.

"Якщо ти все-таки вирішила приєднатися до війська, то ось кілька змін в організмі, які тебе чекатимуть. Якщо ти все життя вела активний чи спортивний спосіб життя, то ці прояви почнуться після служби на фронті десь в 30. Якщо нічим фізично не займалась, то зміни прийдуть на багато раніше.

  • Сутулість. Від постійного носіння екіпи.
  • Кортизоловий животик. Від постійного ігнорування ходити в туалет, адже ніде або сильно обстрілюють.
  • Цистит. Стабільна тема. Від перемерзання.
  • Протрузії та грижі. Також від ваги, яке носитиме твоє тіло.
  • Проблеми зі шлунком. Від постійного сильного стресу, а також від поганого харчування та частого переїдання.
  • Проблеми з нирками. Від переохолодження, промокання, сирості, стресу. Проблеми з серцем, бо стрес, особливо страх, на ньому сильно відображаються.
  • Контузії. Кожен хто був на фронті має мінімум одну, що веде до головних людей до кінця життя, іноді нудоту і запаморочення, головокружіння і порушення памʼяті, заїкання.
  • Прояви старіння сильно пришвидшаться – зморшки, сивина, друге підборіддя і т. д. В цілому твоє обличчя матиме сумні риси.

Якщо у тебе немає неповнолітніх дітей, виходи з системи 2 : або ти тяжка 300 або 200. P.P.S. Коли тобі казатимуть: «бережи себе» у тебе в голові лунатиме «як?» Тут це неможливо»…", – написала Ірина в одній із публікацій.

multiiikk 4 279 – підписників

Ця дівчина просто дика українка, яка взяла приклад з батька і пішла на війну. Операторка FPV Яна Залевська на псевдо Мультик вирішила захищати Батьківщину та маленьку доньку. Вона ризикнула всім і ледь не програла. На війні сильно пошкодило її красиве обличчя та руки. Не ховаючи цього, вона виходить на вулицю і знімає себе в сторіс, маскуючи біль знеболюючим, показує світу свою незламність. З легкістю говорить, що це травми пілота.

"Я не надіюся на державу. Я завжди вірю у наших людей, у наших українців, у наших співвітчизників. Тому будьте трошки добрішими. І так зараз дуже важкий час. Давайте не будемо сваритися один на одного. Давайте навпаки об'єднуватися. У нас і так такий ворог. Це вам каже Мультик, який завжди з посмішкою на позиції нищить ворога", – сказала вона в одній із Сторіс.

miakorini 1 778 підписників

Пошук загиблих військових, ексгумація тіл на прифронтових територіях. Єдина жінка у своїй пошуковій групі – Катерина Ротаренко. Виконуючи цю роботу вона почувається на своєму місці, тому що розуміє її серйозність і знає всі деталі. Також вона зосереджується на фотофіксації останків та обережному виконанні завдань, пов’язаних з прокладанням маршрутів експедицій, відпрацюванні точок.

Вилучаючи людські останки зі згорілої, розбитої техніки. Жінка відноситься до цього не просто як професіонал до роботи, а як щира українка до співвітчизників.

"Кістки не мають лишаться тут в залізі, людина яка віддала своє життя на це не заслуговує. Це повага до смерті, повага до воїна який загинув. Це останній шанс – померти, але не всі мають і його", – написала Катерина.

ptashka_from_azovstal – 145 тис. підписників

Пташка – це дуже відома захисниця з Азовсталі. Слава до неї прийшла після того, як її обміняли з полону. Вона – дуже скромна жінка, не веде світського життя, а мріє жити далеко в горах, 8 метрів під землею, із вкопаним гаражем та сонячними батареями. Проте вона активно веде соцмережі, де порушує дуже важливі теми сьогодення, такі як полон, відношення до військових.

На питання від підписниці: "Як стати такою сильною? Поділіться секретом", вона відписала в своїй Сторіс.

"Я зробила вибір. Нічого особливого. Просто вирішила припинити бути слабкою", – написала Пташка.

Вона витримала всі російські знущання, вистояла і не загубила себе попри важкі наслідки для здоровʼя, ПТСР, затяжну депресію та соціофобію.

"Іноді треба почати все спочатку. Знайти в собі мізерні залишки сил, щоб встати. Відпустити все, що болить. Перестати боятись. Стати голосом.

Так, можливо, всередині залишиться лише пустка. Та потім вона заповниться результатом твоїх величних справ та звершень.

Головне, не загуби себе, мила. Не старайся бути кимось іншим. Тебе чекатиме розчарування. Рости себе", – написала жінка.

Зазначимо, що нині в ЗСУ служить близько 62 тисячі жінок. З них 43,5 тисячі є військовозобов’язаними. З них 5 тисяч — безпосередньо на лінії фронту. Їх побратими поважають, з ними радяться, на них надіються. Вони з гордістю носять свої жіночі імена. Тому надихайтесь такими героїнями, пам'ятайте про свої права та жіночу силу. Та знайте, що ви зможете більше.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment