Мобілізація в Україні: скільки всього чоловіків нарахували і яка частина з них має бронь

Через повномасштабне вторгнення в Україні триває загальна мобілізація і воєнний стан, за які вже вдесяте було проголосовано Верховною Радою та продовжено строком на 90 днів – з 14 травня до 11 серпня 2024 року. За оновленими даними в Україні є 11 106 523 чоловіки у віці від 25 до 59 років.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Нардеп, член фракції "Слуга народу" і голова комітету ВР із питань економічного розвитку Дмитро Наталуха в інтерв'ю "Громадському радіо" розповів, що в Україні є 11 106 523 чоловіки у віці від 25 до 59 років, тобто десь 11 мільйонів 100 тисяч чоловіків мобілізаційного віку. Проте досі відкрите питання, скільки з них є військовозобов’язаними.

"Системне оновлення даних відбувається у нас прямо на очах. Немає якось інструменту, який забезпечив би фінансову синхронізацію і фінально звів би всі ці реєстри. Наважусь сказати, що фінальну цифру не знає ніхто. Військові (Генштаб, Міноборони) знають більше, ніж ми. Але сказати, що десь є ця цифра і її можна подивитись, не можна", – каже нардеп.

Він також повідомив, що у Раді підрахували, що з 11 мільйонів чоловіків десь до півтора мільйона можуть мати групу інвалідності.

Скільки з них заброньовано

"Грубо кажучи, залишається 10 мільйонів військовозобов’язаних чоловіків. З цієї цифри частина вже служить, частина перебуває за кордоном. Останні цифри щодо бронювання свідчать, що 565 тисяч є заброньованими. Однак, ця цифра дуже динамічна і показник може дуже різко стрибати", – зазначає "слуга народу".

Загальна мобілізація

Під поняттям "загальна мобілізація" розуміють систему швидкого доукомплектування Збройних Сил, яка діє одночасно по всій території України. Цей механізм дає змогу збільшити кількість військових для ведення оборони країни, а також створити резерв громадян, готових служити в армії у разі необхідності.

Зміни, що стосуються процедури військового обліку призовників, а також процедури вручення повісток вже в дії. Громадяни за бажанням зможуть зареєструвати свій електронний кабінет у системі призовника, військовозобов'язаного або резервіста "Резерв+", але повістки у електронному форматі не будуть розсилатися. Крім того, всі дані можна буде оновити за допомогою цього кабінету або в ЦНАПі, тепер не потрібно буде їхати в ТЦК. Після введення в дію закону, у всіх військовозобов'язаних є 60 днів (до 16 липня) для того, щоб уточнити особисті дані.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment