Арктичний холод заходить в Україну: яку погоду очікувати найближчими днями

Новий тиждень в Україні розпочинається контрастною погодою з коливаннями температури та атмосферного тиску. На сьогодні, 9 жовтня, майже по всій території нашої країни оголошено штормове попередження. Скрізь, крім західних областей, пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, розповідає УНІАН.

У першій половині нового робочого тижня погодні умови в Україні формуватимуться під впливом глибокої висотної улоговини з півночі та холодної повітряної маси арктичного походження. З цієї причини буде досить вітряно і холодно, особливо вночі, – розповів синоптик Ігор Кібальчич.

За даними фахівця, з середини тижня можна очікувати, що вітер ослабне, а стовпчики термометрів знов почнуть потроху підніматися.
Часом можливі короткочасні дощі на заході, півночі країни та подекуди у південних регіонах.
Ігор Кібальчич зазначив, що метеорологічна осінь вже настала, а середньодобові температури будуть незначно відхилятись від кліматичної норми впродовж прогнозованого періоду.
Погода 9-11 жовтня
Холодною і вітряною буде погода в Україні 9 жовтня. У західних регіонах вдень можливий невеликий дощ, у Карпатах – сніг та мокрий сніг. Вітер північно-західний, 9-14 м/с, з поривами до 15-20 м/с, окрім західної частини. Середня температура повітря вдень – +7…+12°С. Тепліше буде лише в південні частині – до +15°С.
10 жовтня очікуються дощі у південній половині, а також місцями на Півночі Лівобережжя. На решті території – переважно без опадів. Нічні температури повітря опустяться до +1…+6°С, можливі заморозки поверхні ґрунту та місцями в повітрі. Денна температура – +7…+12°С, на півдні – до +14°С.
У середу, 11 жовтня, опадів не буде, очікується мінлива хмарність. Вітер до 5 – 10 м/с, південно-західний, у східній частинці – північно-західний. Температура вночі +3…-2°С, вдень +10…+15°С. На Закарпатті та на півдні країни вночі +1…+6°С, вдень +12…+17°С.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment