Що не можна зливати у раковину: про це навмисно замовчують сантехники

Усунення засмічень трубопроводу – одна з популярних послуг, які надають сантехніки, і коштує вона недешево. Водночас господарі зазвичай самі винні в появі проблеми, оскільки нерідко зливають в кухонну мийку або раковину у ванній кімнаті все підряд. А це і стає причиною засмічення та блокування зливу.
Щоб не доводилось викликати сантехника, варто знати, що категорично не можна зливати у раковину. Ці відходи найчастіше провокують засмічення стоку.
Косметичні засоби
Насамперед це стосується таких засобів, як маски для обличчя на основі глини. Їх потрібно знімати серветками, які після цього викидати в урну, а потім вже ополіскувати обличчя водою. В інакшому разі глина поступово осідатиме в сифоні та на стінках труб, які через деякий час можуть забитися і потребуватимуть чистки.
Крім того, заборонено зливати рештки косметики, виготовленої на основі олій та жирів.
Волосся
Це найгірший ворог каналізаційних труб. Волосся заплутується в грудки, які поступово "обростають" піною, жиром, іншими забруднювачами. Тому воно може створювати досить серйозну перешкоду.
Кавова гуща
Рештки меленої кави також часто стають причиною засмічення кухонної мийки. Спита кава, немов пісок, осідатиме у сифоні, який зрештою може повністю виявитись заблокованим.
Рештки продуктів
Головні забруднювачі стоку і труб – крупи, борошно, макарони та інші борошняні вироби. При контакті з водою вони набухають, налипають до стінок труб. Також до них пристають інші забруднювачі, через що може утворитися непробивна пробка.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment