Про ці зміни в законодавстві має знати кожен український водій: стали відомі деталі нових правил

В Україні запроваджують нові правила, що стосуються отримання посвідчення водія та користування електронним кабінетом водія. Подробиці нововведень повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.
За його словами, вносяться зміни до двох постанов Кабміну – про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, а також про порядок державної реєстрації (перереєстрації) і зняття з обліку транспортних засобів.
Зміни торкнуться українців, які планують отримати категорію A1, А та В1. А саме, тепер практичний іспит на право керування для зазначених категорій складатимуть лише на майданчиках для навчання з початкового водіння.
А категорію В водії зможуть отримати після проходження випробовувань в умовах дорожнього руху на маршрутах, що визначаються територіальним сервісним центром МВС.
Крім того, розширяється функціонал електронного кабінету водія та порталу Дія щодо онлайн замовлення наступних послуг:

держреєстрація, зняття з обліку транспортних засобів;
видача тимчасового реєстраційного талона у звʼязку з наданням права керування авто іншій фізичній особі або свідоцтва про реєстрацію авто на імʼя іншої фізичної особи для здійснення поїздки за кордон;
продовження терміну відповідального зберігання номерних знаків авто, яке перереєстроване або зняте з обліку, для подальшого закріплення за іншими автівками власника;
отримання висновку щодо можливості нанесення спеціальних індивідуальних ідентифікаційних номерів або дублювання первинних ідентифікаційних номерів транспортних засобів;
обмін паперового посвідчення водія на електронне та навпаки.

Які зміни ввели раніше
У серпні в Україні ввели зміни щодо теоретичної підготовки майбутніх водіїв. Зокрема, тепер готуватися до іспитів можна самостійно, без відвідання автошколи.
За оновленими правилами, для отримання посвідчення водія потрібно:

пройти медичний огляд;
пройти підготовку в акредитованому закладі або самостійно вивчити теоретичну частину.

Після цього претендентів на отримання водійського посвідчення мають допустити до складання теоретичного іспиту у сервісному центрі МВС або у ЦНАПі на рівних правах з учнями автошкіл.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment