Байден призначив нового спецпредставника з питань економічного відновлення України

Президент Сполучених Штатів Джо Байдена призначив нового спеціального представника США з питань економічного відновлення України. Ним стала Пенні Пріцкер.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу посольства США в Україні.

"Сьогодні я з гордістю оголошую, що призначаю Пенні Пріцкер новою Спеціальною представницею США з питань економічного відновлення України", – заявив американський лідер.

Він зазначив, що Пріцкер буде працювати в тісній співпраці з урядом України, а також союзниками та партнерами, міжнародними фінансовими установами та приватним сектором. Вона спрямовуватиме зусилля Сполучених Штатів на допомогу у відновлення української економіки.

"Пані Прітцкер також працюватиме з іншими міжнародними партнерами України, в тому числі через координаційну платформу "Великої сімки", щоб міжнародні зусилля були взаємодоповнювальні та взаємно підсилювали один одного, а також заохочувати міжнародних партнерів продовжувати посилювати свою підтримку нагальних потреб України у відновленні економіки", – заявив Байден.

Крім того, Прітцкер допомагатиме українському уряду здійснювати реформи, необхідні для зміцнення української економіки, а також працюватиме з Україною, щоб подбати про те, аби починаючи відбудову, Україна ставала міцнішою.

Допомога бюджету України від США

США зобов'язалися надати бюджету України у 2023 році допомогу у вигляді грантів на 9,9 млрд доларів, при цьому ЄС надасть 18 млрд євро на макрофінансову допомогу у вигляді пільгових кредитів.

Наступного року Україні потрібно від 12 до 14 млрд доларів фінансової допомоги від США, оскільки витрати бюджету залишаються високими на тлі російського вторгнення.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Ще новини

Leave a Comment