Кам’янське відвідав керуючий Дніпропетровською єпархією ПЦУ

Сьогодні до Кам’янського завітав Владика Симеон – керуючий Дніпропетровською єпархією Православної Церкви України. Під час зустрічі з мером міста він обговорив плани щодо будівництва першого сучасного храму ПЦУ та духовного центру по вулиці С. Слісаренка. 
Наразі Козацька церква Пресвятої Покрови ПЦУ, настоятелем якої є отець Феодосій, знаходиться в будівлі колишнього дитячого садочка.

У майбутньому це приміщення стане духовно-соціальним центром для релігійної громади міста. Тут військові зможуть отримати психологічну допомогу, діти навчатимуться в недільній школі, віряни зможуть отримувати потрібні юридичні та соціальні послуги. Поруч збудуємо Храм ПЦУ, – зазначив міський голова. 

Андрій Білоусов також розповів, що Архієпископа Симеона ознайомили з проєктними пропозиціями майбутнього храму та духовного центру.

Будівля храму буде унікальною, оформленою в українському стилі. В найближчі місяці вирішимо питання передачі будівлі колишнього дитячого садочка у власність церковній громаді. Приблизно з травня 2024 року плануємо розпочати будівництво храму. Будівництво духовного центру з храмом, іншими приміщеннями та благоустроєм плануємо виконати за 5-7 років, – додав Андрій Білоусов.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment