Гривні зразка до 2003 року вийдуть із обігу: як обміняти

В українців залишився місяць, щоб обміняти дрібні монети та банкноти гривні старих зразків до 2003 року, які будуть вилучені з готівкового обігу. Про це заявили в Національному банку.
Йдеться про розмінні монети номіналами 1, 2, 5 та 25 копійок та банкноти номіналами 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 та 200 гривень зразків до 2003 року всіх років випуску.
Як повідомляють в НБУ, здійснити їх обмін можна до 30 вересня 2023 року включно.
"Після цього вони вже не обмінюватимуться", – наголосили в Нацбанку.

Для обміну слід звертатися до Національного банку України за адресами:
у Києві: Контрактова пл., 2А; у Дніпрі: вул. Воскресенська, 13; у Львові: вул. Коперника, 4; в Одесі: вул. Рішельєвська, 8; у Харкові: Театральна пл., 1; у Хмельницькому: вул. Володимирська, 91.
Можна також звертатися до уповноважених банків: АТ "Ощадбанк", АТ КБ "ПриватБанк", АТ "Райффайзен Банк", АТ "ПУМБ". Актуальну інформацію, в яких відділеннях та філіях можна здійснити обмін, потрібно дізнаватися на офіційних сайтах цих банків.
Обміняти такі розмінні монети та банкноти на інші монети й банкноти всіх номіналів, що перебувають в обігу, в сумах, кратних 10 копійкам (для розмінних монет), громадяни зможуть без стягнення плати за проведення такого обміну.

Ще новини

Leave a Comment