Як очистити м’які іграшки без прання: ефективні “сухі” способи, що позбавляють бруду, запаху і мікробів

М'які іграшки дуже швидко забруднюються, особливо якщо діти грають з ними на вулиці. Тому слід частіше їх очищати. Прання – не кращий спосіб для цього, адже через таку обробку іграшки можуть втратити форму та привабливий вигляд. Але зробити це можна без використання пральної машинки, пише santeplus.
Ось які способи рекомендуються для очищення м'яких іграшок.
Мікрохвильова піч
Якщо іграшка не містить металевих частин або алюмінієвої фольги, її можна помістити в мікрохвильову піч на 10 секунд. За цей час теплової обробки видаляться всі небезпечні мікроби та грибки, що могли оселитись в іграшці.
Заморожування
Цей спосіб також дозволяє дезінфікувати та освіжити іграшку. Потрібно помістити іграшку в поліетиленовий пакет, щільно закрити та покласти у морозильну камеру. Час витримки має складати 1-2 доби.
Якщо на іграшці є зовнішні забруднення, перед заморожуванням можна помістити її на пару секунд під струмінь води. Після виймання пакету з морозильника його потрібно добре струсити, щоб видалити лід з іграшки.
Харчова сода
Якщо на іграшці накопичився трохи пил і з’явився неприємний запах, варто скористатись таким способом. Потрібно покласти її в пакет із застібкою, насипати в нього харчову соду, закрити і енергійно струсити пакет. Сода має добре розподілитися по поверхні іграшки. Залишити на декілька годин, після чого вийняти іграшку з пакету і витрусити соду.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment