США будуть далі допомагати Україні, щоб контрнаступ ЗСУ був успішним, – Білий дім

Адміністрація президента США Джо Байдена виступила за подальшу підтримку України, це має дати змогу зробити контрнаступ ЗСУ набагато успішнішим та ефективнішим.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву координатора зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки США Джона Кірбі, яку приводить CNN.

"Ми перебуваємо в постійному контакті, як я вже сказав, з нашими українськими колегами", – йдеться у заяві.

Кірбі додав, що Україна тримає США в курсі всього, а Вашингтон і далі робитиме все, що б допомогти ЗСУ в контрнаступі. Йдеться про навчання бригади, поради та інформацію.

"Я маю на увазі, що ми продовжуємо надавати їм підтримку, поки вони проходять через ці наступальні операції, але куди вони підуть і як швидко вони підуть, це справді залежатиме від них", – сказав представник Білого дому.

Як у Білому домі оцінюють контрнаступ ЗСУ

Кірбі сказав, що українські військові домоглися певного прогресу, але він підкреслив, що сама Україна заявляла, що домоглася не того, чого б хотілося.

"Знову ж таки, ми зосереджені на тому, щоб переконатися, що вони мають те, що їм потрібно, і продовжуватимемо це робити", – додав координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки США.

Скільки ще може тривати війна в Україні

Кірбі не став відповідати на запитання, як довго ще може тривати війна. Він заявив, що всім би хотілося, що б вона закінчилася сьогодні.

"Це виглядає малоймовірним, але я не думаю, що у когось із нас є кришталева куля, яка могла б точно сказати нам, як довго це триватиме", – сказав Кірбі.

Наступ ЗСУ

Українські військові продовжують проводити контрнаступальні дії в Україні. За цей час бійцям вдалося деокупувати дев'ять населених пунктів, а саме Новодарівка, Левадне, Сторожове, Макарівка, Благодатне, Лобкове, Нескучне, П'ятихатки та Рівнопіль.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що російські окупанти не завжди доповідають "на гору" про втрату захоплених в Україні територій. Оскільки бояться керівництва.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що просування українських військ на фронті зараз не проходить швидко. Осінній контрнаступ ЗСУ теж починався подібним чином.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Ще новини

Leave a Comment