Роздану зброю після війни потрібно буде повернути: у МВС розповіли, якою буде процедура

У Міністерстві внутрішніх справ України заявили, що розробку анонсованого раніше законопроєкту про декларування розданої на початку війни зброї завершено.
Тепер законопроєкт надійде на розгляд Кабміну – це станеться, орієнтовно, в середині червня, а після його відправлять до Верховної Ради.
Законопроєкт розроблено з метою створення необхідних умов для громадян, які повинні будуть декларувати знайдену або отриману зброю, що використовувалася у війні з агресором.
Стало відомо, що процедура буде безоплатною і максимально простою. Зброя, про яку йдеться в новому законопроєкті, була і є власністю держави. Використовувати зброю можна в період воєнного стану. Після його завершення зброю потрібно буде здати не пізніше, ніж через 90 діб. Здавати її потрібно буде в органи Нацполіції України.
Після набуття чинності закону, особи, які знайшли зброю, повинні будуть у терміновому порядку повідомити органи Нацполіції. Необхідно буде повідомити про сам факт знахідки, про місце та обставини, за яких зброю було знайдено. Здати знахідку потрібно буде не пізніше, ніж через добу з моменту виявлення.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment