У МОЗ розповіли, які лікарні будуть відбудовувати в першу чергу: деталі

Медична інфраструктура України буде відбудовуватись з урахуванням ролі конкретних медичних закладів у спроможній мережі. Це дозволить з найбільшою ефективністю розподілити кошти інвестиційних проєктів та отримати максимальний результат. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко під час засідання колегії міністерства.
Які медичні заклади будуть відбудовувати першими
За словами голови МОЗ, пріоритетним завданням у відбудові медичної інфраструктури в Україні є створення для українців якісної, доступної та безоплатної медичної допомоги.
Крім того, за словами Вікторія Ляшка, з випробуванням війною медичні заклади України проходять своєрідну інвентаризацію та складають тест на зрілість. У МОЗ розуміють, що в перші роки по закінченню війни ресурси України будуть обмежені, а тому треба буде впроваджувати доволі жорсткий відбір, аби зрозуміти, які лікарні першими отримають фінансування та ресурси для відновлення.

До 1 травня всі обласні військові адміністрації подали до МОЗ свої проекти спроможної мережі. Виняток становить лише місто Київ, від якого ми отримали неповний пакет документів. А також території, де ведуться активні бойові дії чи які є тимчасово окупованими рф. Наразі відбувається попередній захист проектів та проводяться консультації. Вже з 8 червня створена при МОЗ робоча група, до якої увійшли представники МОЗ, НСЗУ, Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, народні депутати та міжнародні партнери, розпочинає публічний розгляд пропозицій щодо визначення спроможної мережі медичних закладів кожної області та проект плану розвитку госпітального округу, – розповів міністр охорони здоров'я.

Варто зазначити, що за даними МОЗ, з початку повномасштабного вторгнення росія вбила 38 українських медиків та поранила ще 102 працівники медичної сфери. Крім того, внаслідок постійних ракетних ударів та атак БПЛа державою-агресором було зруйновано та пошкоджено 1500 медичних закладів.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment