Вас прослуховують: як самостійно визначити, чи є прихований доступ до мікрофона і камери смартфона

Смартфони, що працюють на Android, оснащені масою корисних функцій, про які обізнані далеко не всі користувачі. Наприклад, можна без особливих складнощів визначити, чи є у вашому смартфоні додатки, які приховано використовують камеру і мікрофон.
На порталі Makeuseof було опубліковано просту інструкцію, в якій докладно описано, як зрозуміти, що вас прослуховують. Усе просто – щойно будь-який застосунок починає використовувати камеру або мікрофон, у рядку стану, а точніше, в його правому верхньому куті, з'являється маленька зелена крапка.

Щоб дізнатися, які програми мають доступ до камери і мікрофона, потрібно відкрити швидке меню і доторкнутися до значка мікрофона або камери. Відкривши налаштування безпеки та конфіденційності, можна побачити, які саме додатки нещодавно отримували доступ до камери та мікрофона.
Щоб позбутися прихованого прослуховування і доступу до камери, необхідно зайти в налаштування і змінити їх, заборонивши певним додаткам доступ.
Цікавий факт – якщо прослуховуванням займається Google, то зелена крапка не з'явиться, і про прослуховування ви не дізнаєтеся. На моделях телефонів з Андроїд від 12 версії встановлено маячки конфіденційності, у попередніх версіях вони, на жаль, відсутні.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment