Електронні права можна замовити вже зараз: чим вони відрізнятимуться від звичайних документів

Не так давно МВС України презентувало нову концепцію документів на транспортні засоби – електронні права та технічні паспорти. З 23 травня 2023 року електронні документи більше не є доповненням до паперових і пластикових копій.
Тепер можна мати права і техпаспорт лише в одному вигляді – в електронному.
Для повноцінного використання електронні документи на техзасоби стануть доступні з 23 вересня 2023 року. Можна буде оформити виключно електронні документи і не мати копій в інших варіантах. У вересні поточного року почне діяти система розмитнення авто в застосунку Дія і одночасно з цим набудуть чинності електронні документи на автомобілі.
Попри те, що електронні права почнуть працювати лише у вересні, замовити та отримати їх можна вже зараз. Замовити такі документи можна, особисто відвідавши Сервісний центр, або онлайн у застосунку Дія.
Водіям потрібно враховувати, що якщо вони хочуть мати також фізичну копію документа, буде недостатньо просто роздрукувати його в Сервісному центрі. Потрібно пройти всю процедуру – замовити послугу обміну документа та сплатити всі збори.
Нові електронні права, що знаходитимуться в застосунку, матимуть таку саму юридичну силу, як звичайні права. Оформлення електронних прав однозначно буде дешевшим – не потрібно оплачувати вартість бланків і вартість адміністративних послуг.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment