Чищення молодої картоплі більше не проблема: три способи видалити шкірку без спеціальних пристосувань

Картопля – безперечно найпопулярніший овоч в Україні та у світі. Молода картопля відрізняється від старої ніжнішим смаком, тому багатьом господиням хочеться потішити сім'ю стравами з цього овоча.
Єдина перешкода на шляху до результату – довгий і клопіткий процес чищення молодої картоплі. Шкірка в неї зовсім тонка, і очистити її не так просто.
Є кілька способів почистити молоду картоплю без особливих труднощів. Усі вони доступні й не потребують спеціальних пристосувань.
Чищення за допомогою перепаду температур
Молоду картоплю помістити в каструлю і залити окропом так, щоб він повністю покрив овочі. Через кілька хвилин окріп злити і відразу залити картоплю холодною водою. Через різкий перепад температур шкірка легко відокремиться.
Сіль
Близько кілограма молодої картоплі можна почистити за допомогою солі всього за 5 хвилин. Цей спосіб працює тільки для свіжих коренеплодів з дуже тонкою шкіркою.
Картоплю покласти в каструлю і висипати туди ж дві-три столові ложки великої кухонної солі. Закрити кришкою і потрясти кілька десятків разів. Тонка шкірка очиститься за кілька хвилин.
Замочування
Картоплю покласти в каструлю, залити холодною водою і залишити приблизно на півгодини. Потім кілька разів струсити каструлю і злити воду. Якщо овочі очистяться не повністю, процедуру можна повторити.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment