“Укренерго” відновило електроживлення споживачів після інциденту в енергосистемі

НЕК "Укренерго" відновило постачання електроенергії споживачам, жодні обмеження споживання в вечірні години не застосовуватимуться.
Про це повідомив голова правління компанії Володимир Кудрицький у Facebook.
Компанія детально вивчає причини інциденту, який сьогодні стався в енергосистемі та потяг за собою аварійні знеструмлення в низці областей.
"Відключення споживачів не пов'язані з дефіцитом потужності в системі. Причини аварійної ситуації – суто технічні і будуть детально з’ясовані в результаті розслідування Держенергонагляду та спеціалістів Укренерго", – додав Кудрицький.

Він закликав використовувати лише офіційні джерела інформації задля уникнення спекуляцій та утриматися від припущень до того, як будуть з’ясовані всі технічні причини і обставини ситуації.
Очільник "Укренерго" нагазав, що енергосистема пережила 15 масованих хвиль ракетних ударів та 18 потужних дронових атак. Зараз вона в процесі відновлення та працює на максимумі своїх можливостей.
"Якщо в мирний час у нас було багато резервних схем заживлення споживачів, і ви зазвичай не відчували роботу енергетиків, то зараз у нас все ще багато "вузьких місць" в енергосистемі після зимових обстрілів.
Ми робимо все можливе для того, щоб навіть в складних умовах та під час масштабної ремонтної кампанії забезпечити споживачам надійне енергоживлення та стабільну збалансовану роботу енергосистеми", – резюмував Кудрицький.

Нагадуємо:
Повідомлялось, що у вівторок, 30 травня, у деяких районах столиці застосовуються аварійні відключення електроенергії, також знеструмлення споживачів є в Київській, Полтавській, Кіровоградській областях та Одесі.
У ДТЕК пояснили, що відключення електроенергії по всій країні пов'язані з спрацюванням автоматики через зниження частоти в енергосистемі.

Ще новини

Leave a Comment