Кому належить пільга 75% на оплату комунальних послуг: про це знають не всі

Більшість людей знають, що є можливість отримати компенсацію на оплату комунальних послуг. Відомо, що для цього потрібно подати документи та оформити субсидію.
Але не всі обізнані про те, що деяким категоріям громадян знижка надається незалежно від того, який розмір їхнього доходу.
Пільги на оплату комунальних послуг надаються громадянам, які мають статус УБС (учасник бойових дій), мають інвалідність, є членами сімей загиблого під час бойових дій, а також деякі інші категорії.
Хто має право на великі пільги
Абсолютно всі громадяни, які мають статус УБД, мають право на пільгу в 75%. Розмір доходів учасника бойових дій і членів його сім'ї не має значення. При цьому потрібно враховувати, що подібні пільги не призначаються автоматично.
Для того щоб їх отримати, необхідно подати дві заяви. Перша – про внесення даних до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, друга – про призначення пільг на оплату послуг.
Пільга в 75% надається один раз і назавжди. Переоформлення або надання додаткових документів може знадобитися тільки в разі, якщо одержувач використовує для опалення або приготування їжі дрова чи скраплений газ.
Заяви на отримання пільг можна подати в місцевий ЦНАП або інший орган місцевої влади. На сайтах Мінсоцполітики та Пенсійного Фонду заяви можна подати в електронній формі.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment