Аварійні відключення світла по всій Україні: у чому причина

У низці областей України відбулись аварійні відключення електроенергії. Про це у соціальних мережах повідомили жителі Києва, Одеси, Дніпра та Вінниці.
У чому причина
Світло почало зникати з 13:28 по всій країні, як зазначили в "Укренерго" через спрацювання автоматики на енергетичній інфраструктурі. Причиною цьому стало зниження частоти в об’єднаній енергосистемі України. Деталі продовжують з'ясовуватись, однак о 14:32 в "Укренерго" дали дозвіл відновлювати електропостачання.
Ситуація на Дніпропетровщині 
На Дніпропетровщині перебої з електроенергією привели до часткової зупинки водопостачання та руху електротранспорту. Про це повідомили в компанії ЦЕК.

Через зниження частоти в мережі відбулося автоматичне частотне розвантаження, — йдеться у повідомленні.

Про раптове відключення електроенергії також написав на своїй Telegram-сторінці голова Громадської ради Дніпра Геннадій Корбан.

Дніпро, увага. У місті аварійні вимкнення світла. Відключення сталося, бо спрацювала захисна автоматика. Відключено низку абонентів ДТЕК та ЦЕК. Наразі з'ясовують причини. Попередньо причина – перебої напруги через погодні умови, – розповів він.

Крім того, як стверджують у Міністерстві енергетики, частина населених пунктів Дніпропетровщини була знеструмлена ще раніше через негоду. Наразі над відновленням світла працюють ремонтні бригади.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment