ТОП-5 найнебезпечніших продуктів: їх їдять і в Україні

У світі існує безліч продуктів, які становлять загрозу для здоров'я. Проте їх все одно їдять, і справа тут не завжди в екзотиці або відчутті ризику. Багато людей просто не підозрюють, що вживання якогось продукту може загрожувати серйозним отруєнням або іншими негативними для здоров'я наслідками.
Риба фугу
Страви з риби фугу популярні, в основному, в Японії. Тетродотоксин, що міститься у фугу – смертельна отрута. Цікавий факт – тетродотоксин ще небезпечніший, ніж одна з найвідоміших отрут – ціанід. Кухарі, яким довіряють готувати страви з риби фугу, проходять спеціальне навчання протягом кількох років.
Щоб правильно приготувати фугу, потрібно акуратно видалити всі отруйні частини, а їх чимало – очі, шкіра, кишківник, мозок і печінку.
Червивий сир касу марцу
Виготовляють касу марцу на острові Сардинія і він по праву внесений до книги рекордів Гіннеса як найнебезпечніший сир у світі. Непідготовленій людині страва може і зовсім здатися неїстівною. І це не дивно, адже в сирі живуть черв'яки, які під час трапези можуть вистрибувати з сиру на відстань до 15 см.
Їсти касу марцу не можна тільки в одному випадку – якщо померли черв'яки. Це означає, що сир зіпсувався остаточно.
Мускатний горіх
Мускатний горіх – популярна пряність і зовсім не рідкісна. При цьому протягом кількох століть він вважався популярним галюциногеном. Вживання нешкідливої спеції у великих кількостях загрожує не тільки галюцинаціями, а й нудотою, блювотою, судомами і психічними розладами.
Ревінь
Ревінь їдять у багатьох країнах, зокрема, і в Україні. Зі стебел ревеню готують безліч страв і десертів. Але потрібно знати, що ревінь містить щавлеву кислоту. У разі потрапляння в організм у великих кількостях вона може викликати нудоту, блювоту, головний біль, сприяє появі каменів у нирках.
Соя та червона квасоля
Соєві боби та червона квасоля в сирому вигляді містять фітогемаглютинін – речовину, яку не перетравлює людський організм. Саме тому і боби, і квасолю перед приготуванням обов'язково потрібно замочувати у воді як мінімум на 12 годин.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment