Який хліб приносить користь організму: Клопотенко поділився важливими рекомендаціями

Хліб – продукт щоденного вжитку для багатьох українців. Дуже важливо, щоб він був не тільки апетитним і смачним, але й корисним, здатним забезпечувати наш організм цінними речовинами. Український кулінарний експерт Євген Клопотенко розповів, який хліб корисний, і за якими критеріями його слід вибирати.
Ознаки корисного хліба
Корисний хліб відповідає таким критеріям:

виготовлений із цільнозернового борошна грубого помелу;
не містить борошна вищого ґатунку;
випечений не на дріжджах, а на заквасці;
містить велику кількість харчових волокон;
не містить барвників і консервантів.

Пшеничний хліб
Обираючи хліб із пшениці, слід звертати увагу, чи входять до його складу висівки, зародки пшениці й ендосперм. Ці компоненти роблять хліб корисним.
Житній хліб
Такий хліб містить менше глютену й жирів, тому він важкий і щільний. Завдяки його вживанню можна надовго зберегти ситість та тримати під контролем рівень цукру в крові.
Гречаний хліб
Хліб з гречаної муки позбавлений глютену, тож підходить усім, хто має непереносимість цього компонента.
Вівсяний хліб
Цей продукт – важливе джерело бета-глюкану, розчинної клітковини, що має велике значення для зниження рівня холестерину в крові, нормалізації рівня цукру та зниження артеріального тиску.
Лляний хліб
Особливість цього хліба – вміст великої кількості клітковини й корисних жирів. Насіння льону є джерелом омега-3 жирних кислот і лігнанів, важливих для запобігання таких хвороб, як остеопороз та серцеві патології.
Не слід забувати, що навіть найкориснішими продуктами не варто зловживати. Тому краще дотримуватись безпечної норми вживання хлібу, яка становить для дорослої людини 100 г на день.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment