На скільки в середньому зростуть суми платіжок після підвищення тарифів на електроенергію: у Верховній Раді дали відповідь

Українцям уже анонсували підвищення тарифів на електроенергію до 2,88 грн за кВт/год. Такі зміни викликали численні обурення серед громадян, однак чиновники запевнили, що в глобальному масштабі суми платіжок українців виростуть не на багато. На скільки ж більше у середньому нараховуватимуть за світло розповів член комітету парламенту з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк в ефірі всеукраїнського телемарафону.
На скільки зростуть суми в платіжках за електроенергію
За словами чиновника, у середньому очікується збільшення суми оплати за електроенергію в платіжках українців на 150-200 гривень на місяць.

Достатньо рішення Кабінету Міністрів для того, щоб збільшити ціну на електроенергію для населення і прибрати поріг. Поріг прибирається, зі слів енергетиків і регулятора, для того, щоб упростити облік. Тому що, коли йде поріг до 150 кВт або вище, то можуть бути певні маніпуляції. І для того, щоб їх прибрати, прибирають поріг і роблять єдиний тариф для всього населення – 2,88 грн. В середньому зросте десь на 150-200 гривень для середньостатистичного споживача, – повідомив він.

Варто зазначити, що за словами Сергія Нагорняка, зміна вартості електроенергії ніяк не вплине на субсидії для громадян. Ті, хто отримував їх раніше, продовжить це робити і після підвищення тарифів.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment