В Україні очікується зниження цін на бензин та дизель: прогнози від експертів

Найближчим часом українці зможуть купувати паливо для своїх автівок за кращою ціною. Так, ціна за бензин та дизель на популярних АЗС знизиться та становитиме близько 42-43 грн/л.
Такими прогнозами поділився аналітик профільного видання "Нафторинок" Олександр Сіренко.
За словами експерта, протягом тижня головні оператори країни зменшували ціни на фоні більш-менш спокійного зовнішнього ринку, який перед цим просів.

Імпортний продукт вже декілька тижнів привозять до нас більш дешевий, ніж 2 місяці тому. Ми завершуємо весну з низькими цінами. Майже всі АЗС знизили ціни на 1-2 грн, окрім мережі Група «Приват», котра не вважала за потрібне їх знижувати. Але так буде не довго, найближчими днями ціна і на цих АЗС поступово спаде, – прокоментував експерт.

Відомо, що паливо в мережах групи "Авіас", "Авіас плюс", "UKRNAFTA", "УкрТатНафта", "ANP", "Мавекс", "Мавекс плюс", "Sentosa Oil", "ЮКОН", "ЮКОН сервіс", "Rubix", "ЗНП" подешевшає приблизно на 2-3 гривні.
Олександр Сіренко зазначив:

Після цього спаду ціну знизять й інші мережі, можливо, не на багато, але все-таки ціна понизиться. Це буде невеликий крок від 50 коп. до 1 грн. Це призведе до зниження середньої ціни до 42-43 грн/л.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment