Може бути підробка: з якими продуктами у магазинах слід бути особливо уважними

Війна практично не вплинула на асортимент продовольчих товарів. Нехай за вищою, спричиненою інфляцією, ціною, але люди, як і раніше, можуть придбати усі необхідні товари у найзручніших для себе торгових локаціях. Разом з тим, досить часто, поміж придатних для споживання позицій, трапляються відверті підробки, які навіть за високу ціну не принесуть вам очікуваних смаку та користі.
Типи продуктів найчастіше виявляються фальсифікатом.
Мед
Натуральний мед, зібраний бджолами з квітів – це джерело багатого смаку та невичерпної користі. Однак далеко не весь мед, який ви зустрічаєте на прилавках ринків та магазинів – справжній. Досить часто покупцям підсовують підробку з цукрового сиропу і патоки. Крім того, не можна вважати справжнім медом і звичайний цукор, "пропущений через бджолу". Такий «мед» не володіє цілющими властивостями.
Щоб перевірити якість меду, до ложки з продуктом додайте краплю йоду. Якщо вміст посинів, це означає, що вас намагаються ошукати.
Сир
Сир – це естетичний, смачний та надзвичайно корисний продукт. І таким він справді є, коли містить натуральне молоко з невеликою кількістю добавок. Однак у деяких видах так званого «сиру» молока обмаль, а подекуди просто немає. І тоді це не сир, а сирний продукт, і його точний склад слід вказувати на етикетці. Про це виробники якраз дуже часто і «забувають».
Оливкова олія
Замість оливкової олії вам можуть підсунути соняшникову, яку для правдоподібності напередодні трохи підфарбували. Щоб відрізнити підробку від справжньої олії, варто знати кілька простих лайфхаків. По-перше, оливкова олія густіша і має специфічний аромат. По-друге, краще купувати її лише у темній пляшці. Якщо її перевернути, то на дні має бути осад, який зазвичай залишає оливкова олія.
Шоколад
У чому користь шоколаду? До його складу входять вітаміни групи В, які є незамінними для нервової системи. Однак багато кондитерів замінюють какао-масло, яке власне і є джерелом цих вітамінів, на дешевшу пальмову олію, емульгатори та інші зовсім не корисні компоненти. І такий продукт вже не вважається шоколадом.
Сметана
Колись сметану розбавляли звичайним молоком, що робило продукт значно дешевшим. Та у виробників тепер нові технології. За сметану сьогодні видають сметаноподібні суміші з крохмалю, рослинних жирів та різних харчових добавок.
Риба
Для того, щоб надати рибі апетитного та яскравого вигляду, деякі її види, на кшталт, лосося і форелі, часто підфарбовують. Ба більше, за «червону рибу» нерідко можуть видавати навіть звичайний фарбований оселедець. Тому фахівці рекомендують уважно вивчати склад продукту, що вказаний на банці.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment