Спека й задуха в вагонах: в “Укрзалізниці” розповіли чи збираються вирішувати проблему

Літо – чудова пора року: приходить довгоочікуване тепло, усе квітне, починається пляжний сезон, можна відпочити на природі, однак є одне але… І це надзвичайна спека. Яка може бути іще гіршою, якщо ви їдете в потязі. У прес-службі "Укрзалізниці" розповіли, скільки влітку буде курсувати потягів з кондиціонером.
Що відомо
В "Укрзалізниці" повідомили, що половина їхнього звичайного літнього автопарку оснащена кондиціонерами.

З 2151 вагону активного літнього парку зараз ми вже підготували 1902 вагони, з них — 1064 вагони з кондиціонуванням, – заявили в УЗ.

Наразі в "Укрзалізниці" триває підготовка продуву системи вентиляції, очищення повітряних фільтрів, заправлення кондиціонерів та розконсервування.
Крім того, за правилами перевезення у залізничному транспорті кондиціонери у вагонах мають вмикатися за 30 хвилин до посадки пасажирів у вагон. А під час поїздки температура повітря у вагонах з кондиціонерами має бути на рівні +22-26°.
Варто зазначити, що користувачі послугами залізниці зможуть придбати квитки у вагони з кондиціонером через застосунок, сайт або чат-бот. Там біля кожного вагону має бути відповідна позначка.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment