Позбуваємось накипу в чайнику: найдієвіші лайфхаки, які видмиють будь який чайник

Щоб очистити чайник від накипу, шанувальники гарячих напоїв вдаються до найрізноманітніших способів. І часто із застосуванням не магазинної хімії, а підручних засобів, які неодноразово стають у нагоді для вирішення інших побутових завдань.
Неважливо, яким типом чайнику ви користуєтесь – електричним чи емальованим. Правила для видалення накипу з усіх видів посуду будуть однаковими. Про те, як ефективно відмити чайник в домашніх умовах – читайте далі.
Як позбутися накипу з допомогою оцту
На 1 л води візьміть 100 мл оцту. Вилийте все це в чайник і закип’ятіть. Для більшого шару накипу повторіть процедуру. Після цього ретельно промийте посуд миючим засобом і ще раз прокип'ятіть, але вже зі звичайною водою.
Як відмити електричний чайник від накипу
Накип в електричному чайнику утворюється швидше, ніж у звичайному, проте очищується без зайвих зусиль. Зробити це можна двома простими способами.
Для першого візьміть столову ложку харчової соди, насипте у чайник і доведіть до кипіння. Залиште так до охолодження і перевірте результат.
Ще домашній один засіб, який чудово розчиняє наліт – це лимонна кислота. Для того, щоб очистити чайник, візьміть 1 або 2 упаковки лимонної кислоти, засипте її в чайник разом з водою, ввімкніть його і дочекайтеся «магічного» зникнення нальоту.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment