Миття посуду: як полегшити набридливу рутину

Навряд чи хтось отримує велике задоволення від миття посуду. Тим паче, що цією марудною справою, для підтримання порядку в домі, потрібно займатися щодня, і то по декілька разів. Навіть посудомийна машина повістю не звільняє від цих обов’язків, позаяк тарілки та каструлі треба готувати до завантаження, очищаючи від залишків їжі.
Сьогодні ми розкриємо вам кілька лайфхаків, які хоч і не зменшать кількість посуду, який треба відмити від бруду, та зроблять цю рутину трохи приємнішою та ефективнішою.
Тільки одна мильна губка
Коли ми бачимо гори посуду, які треба відмити, наш мозок починає бунтувати. Тому експерти радять два варіанти: або нре допускати накопичення такої кількості брудних тарілок, або ділити його на кілька підходів. З миттям посуду може спрацювати трюк під назвою "одна мильна губка".
Нанесіть на спонж одну дозу мийного засобу і використайте всю, не поновлюючи. Коли рідина закінчиться, закрийте воду і займіться чимось іншим. Повернувшись до меншої кількості посуду, вам уже "не буде так страшно".
Легкий випадок
Весь посуд, який не потребує миття спеціальною рідиною чи гелем, мийте в першу чергу. Наприклад, відміряли крупу для каші мірною чашкою чи попили води зі склянки – не кладіть їх у мийку, а сполосніть і одразу поставте на місце.
Такі дії суттєво зменшать купу посуду, яку потім треба буде розгрібати.
Вільна раковина
Завалена брудним посудом раковина посуд виглядає страхітливо. До того ж мити його в такому разі стає складніше. Найкраще, якщо частину предметів, які потребують очищення, ви складете біля раковини на спеціальному гумовому килимку. Наприклад, ті, що не забруднені жиром. Так, ваш мозок бойкотуватиме менше, і з посудом буде впоратися легше.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment