Експерти назвали найшкідливішу ковбасу: приберіть її з раціону негайно

Жоден тямущий дієтолог не порадить вам споживати ковбасні вироби, якими би дороговартісними і здавалося б, безпечними, вони не були. Проте є два, особливо шкідливі види цього субпродукту, які слід виключити з раціону одними з перших.
Цікаво, що йдеться про ковбасу, яку найчастіше можна помітити на столах українців. Саме її фахівці радять перестати їсти задля збереження власного здоров’я.
Найшкідливіша ковбаса
Отож, на думку експертів, найшкідливими серед усіх ковбас є кров'яна та ліверна. По-перше, їх виготовляють з додаванням внутрішніх органів тварин.
По-друге, піддають термічній обробці, чим сприяють накопиченню канцерогенів. Тож такі ковбаси не рекомендовано їсти нікому, а особливо, людям з хворобами серця, печінки чи нирок.

Однією з найпопулярніших та найдорожчих вважається сирокопчена ковбаса. Проте не варто забувати, що виробляють її з червоного м'яса, додаючи багато солі. При цьому в ній багато тваринного жиру, який підвищує холестерин у крові. Часте вживання такої ковбаси підвищує ризик розвитку раку товстої кишки та інших онкологічних захворювань.
Найкорисніша ковбаса
Та попри всю нелюбов дієтологів до ковбаси, є один вид цього продукту, який вони називають умовно безпечним. Йдеться про сиров'ялену ковбасу, при умові, якщо її виготовили із м'яса вищого ґатунку. Такий продукт зазвичай коштує дорого, а чим він дешевший, тим менше шансів на безпеку інгредієнтів.
За словами експертів, найкраще буде обрати ковбасу із м'яса птиці. В ній міститься мало жирів та рідко присутні шкідливі речовини.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment