ПЦУ київського патріархату офіційно перейде на новий календар з 1 вересня: коли тепер відзначатимемо свята

Православна церква України з 1 вересня перейде на новий календар. Таке рішення ухвалили представники Помісної церкви під час Архієрейського собору ПЦУ в Києві.
Про це повідомили на порталі "BBC Україна".
Що відомо
Сьогодні у Трапезному храмі Києво-Печерської лаври відбувся Архієрейський собор. Варто зазначити, що перехід на новоюліанський календар священослужителі підтримали майже одноголосно. Один єпископ проголосував проти і один служитель церкви утримався.
Варто зазначити, що для повного переходу, це рішення має ще схвалити Помісний собор церкви 27 липня 2023 року, де візьмуть участь миряни. Однак, найвірогідніше, що це лише формальність, адже очільник ПЦУ митрополит Епіфаній разом з іншими високопоставленими церковнослужителями заявили, що питання уже вирішення і 1 вересня церква перейде на новоюліанський календар. Крім того, монастирям і парафіям дозволяється за бажанням користуватись і старим варіантом.
Так за новоюліанським календарем Різдво відзначатиметься 25 грудня, Покрова Пресвятої Богородиці — 1 жовтня, а Водохреще — 6 січня. Однак зміна не стосуватиметься перехідних свят – Великодня та Трійці.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment