Зберігаємо зелень правильно: поради від топових кухарів

Звичайно, всі ми любимо доповнювати страви свіжою, яскравою, свіжозібраною з грядки зеленню. Проте, що робити з кропом та петрушкою, якщо запас виявився занадто великим? Звичайно, що зберегти на потім. І найкращі методи продовження "життя" улюбленої зелені ми підглянули у найкращих кухарів світу.
Як зберігати зелень в контейнері
Для того, щоб зберігати зелень без заморозки, візьміть великий пластиковий контейнер з кришкою та засувками для кращої щільності.
Ретельно промийте зелень, яку ви плануєте зберігати в холодильнику, розділіть її на пучки та зав'яжіть звичайною ниткою. Всі пожовклі листочки і залишки коренів акуратно обріжте.
Перекладіть зелень в контейнер. Зауважте, що пучкам не має бути тісно поруч одне з одним. Не треба "утрамбовувати" їх і здавлювати силою. Далі залийте зелень чистою прохолодною водою, так щоб вона покривала всі листочки і була вище пучків.
Після цього контейнер закрийте кришкою і приберіть в холодильник. Почекайте 2-3 години, щоб зелень наситилась водою. Повністю злийте рідину. Дістаньте пучки і обережно струсіть зайві краплі. Насухо витріть контейнер, поверніть у нього зелень і закрийте кришкою. Покладіть посудину в холодильник, де можете зберігати її протягом багатьох днів. Час від часу зрізайте пожовклі листки. Також не забувайте зливати воду, вона буде там з'являтися регулярно.
Як зберігати нарізану зелень в холодильнику
Нарізана зелень швидко починає підсихати. А тому якщо ви вирішили на ненадовго залишити нарізаний кріп або петрушку, відразу вирішіть, у яку страву її додасте. У холодильнику нарізана зелень можна недовго зберігатися в ємності з кришкою. Однак найкраще розкласти нарізане листя по пакетах і відправити їх в морозилку, так ви точно збережете зелень.
Як зберегти зелень свіжою без холодильника
Якщо вам треба продовжити життя ароматної зелені без холодильника, в нагоді стануть поліетиленові пакети. Збризніть пучки водою і покладіть кріп або петрушку в пакет. Після цього зав'яжіть його, але не "вичавлюйте" повітря. А ще краще зробіть в пакеті кілька дірочок, щоб зелень "дихала" і довше залишалася свіжою.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment