Як назавжди позбутись затхлого “бабусиного” запаху в квартирі: найбільш дієві та прості способи

Неможливо створити затишок і комфорт у квартирі, де панує неприємний запах. Існують способи позбавлення від поганого запаху, який характеризують як специфічний "бабусин душок", "аромат" вогкості або затхлості. Але спочатку треба визначити його причину.
Причини неприємного запаху в квартирі
Не розібравшись, звідки походить поганий запах, можна витратити місяці на марні спроби приховати сморід.
До його появи можуть призвести безліч факторів, серед яких:

погана вентиляція – якщо в квартирі немає нормального припливу свіжого повітря, найрізноманітніші запахи накопичуються, просочуючи все в приміщенні;
надмірна вологість – через неї створюється живильне середовище для цвілі і грибка, що виділяють неприємний запах;
пил – якщо його регулярно не прибирати, у тому числі в найменш доступних місцях оселі, він вловлює всі запахи – від тварин, готування, тютюнового диму;
паління в приміщенні – тютюновий дим дуже стійкий, проникає в оббивку меблів, килими і навіть стіни;
одна "ароматна" річ у квартирі – наприклад, зіпсована картопля, старе варення, брудна білизна, відро для сміття тощо.

Як прибрати неприємний запах
Підбирати методи вирішення проблеми потрібно в залежності від виявленої причини. Якщо запах пов'язаний з високою вологістю приміщення, допоможуть спеціальні пристрої – осушувачі та поглиначі.
Якщо причина в запилених речах – допоможе ретельне прибирання. Потрібно вимити всі поверхні вдома, включно з килимами і шторами. Для нейтралізації поганого запаху варто використовувати для миття та чищення суміш соди та оцту. Допоможе також парове чищення килимів і оббивки м'яких меблів.
Обов'язково слід подбати про вентиляцію приміщень, частіше провітрювати. У холодну пору року допоможуть поглиначі запаху з підручних засобів. Це можуть бути кавові зерна, харчова сода, активоване вугілля, залишені у відкритих баночках в кімнатах.
Усі методики ароматизації приміщень за допомогою аромасвічок, аромапалочок, ефірних масел та інших засобів можна застосовувати лише після усунення причини смороду.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment