Експерти визначили шість популярних продуктів, які підробляють найчастіше: ми споживаємо їх майже щодня

Багато з нас стараються збалансувати своє харчування, обираючи здорові та натуральні продукти, що сприяють збереженню здоров'я, збереженню форми і активному способу життя. Однак багатьом не відомо, що більшість їхнього раціону може складатися з підроблених продуктів, які не тільки не корисні, але й можуть завдати шкоди вашому здоров'ю.
Найпоширенішими об'єктами підробки є продукти, які ми щоденно купуємо.
Мед
На прилавках магазинів все частіше з'являється "фальшивий" мед, який виготовлений з патоки або цукрового сиропу. Його продають як натуральний замінник цукру, який приносить користь для імунітету, полегшує травлення та забезпечує вітамінний заряд. Деякі пасічники також штучно живлять бджіл глюкозою, що призводить до виробництва порожнього меду. Зазначений продукт з добавками, такими як вишня, малина чи шоколад, не можна повністю вважати натуральним медом.
Ви можете перевірити якість меду вдома, додавши краплю йоду на ложку меду: якщо мед не змінює колір у синій, то він є натуральним. Однак найкращим способом уникнути обману – купувати мед не у магазинах, а у перевірених пасічників.
Сир
Часто натуральні джерела пробіотиків, пребіотиків, білка та корисного жиру замінюють на штучні або імітаційні продукти. При придбанні таких продуктів, уважно перевіряйте їх склад: на етикетці повинно бути написано "Сир", а не "Сирний продукт", а також першим компонентом у складі повинно бути молоко.
Плавлений сир є одним з продуктів, які часто підробляють. Його ідеальний склад містить лише натуральні інгредієнти, такі як напівтвердий сир, вершкове масло, сир, вершки або сухе молоко. Немає місця для зайвих домішок. Ще один продукт, який часто стає предметом підробки, – твердий сир, наприклад, пармезан. До нього можуть додавати крохмаль, для збільшення його твердості.
Оливкова олія
Часто продукт, який є джерелом вітамінів і корисних жирів, підробляють шляхом наливання звичайної олії в пляшки, яка може бути злегка підфарбована. Як уникнути цього? При виборі масла, оберіть темну пляшку і переверніть її, щоб подивитися, чи є осад: оливкова олія обов'язково має мати осад. Крім того, оливкова олія має бути густішою і мати специфічний аромат.
Шоколад
Шоколад є улюбленим десертом у всьому світі, адже натуральний шоколад може бути дуже корисним, містити магній і вітамін В. Основна цінність шоколаду полягає в його какао-маслі. Однак, якщо вміст какао-масла замінено пальмовою олією, додано емульгатори та інші штучні компоненти, плитка вже не може вважатися справжнім шоколадом, а лише кондитерським виробом. Тому, уважно огляньте склад!
Риба
Хоча може здатися дивним, але червону рибу також можна підробити шляхом підфарбовування, щоб вона виглядала більш апетитною. Натуральний колір лосося та форелі має рожево-сірий відтінок. Важливо усвідомлювати, що зайві барвники в раціоні не потрібні.
Також варто зазначити, що часто пофарбований оселедець, який продається у консервах, намагаються представити як шматочки горбуші або кети. Щоб уникнути підробки, необхідно уважно перевіряти склад продукту перед його придбанням.
Сметана
Сучасні виробники сметани вживають різні хитрощі для підробки продукту. Раніше сметану часто розбавляли молоком, але тепер вони використовують суміш рослинних жирів, крохмалю та харчових добавок, щоб виглядала як справжня сметана.
На прилавках магазинів часто можна зустріти сир, який замінюють сурогатами. Тому дуже важливо переконатися, що склад продукту відповідає тому, що зазначено на етикетці.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment