У Камʼянському побудують перший сучасний храм ПЦУ

На базі будівлі, де вже кілька років базується Козацька церква Пресвятої Покрови, буде створено духовний центр. Відбудувати справжній український храм релігійній громаді ПЦУ було вирішено за ініціативи міського голови Андрія Білоусова. 

У вівторок, 2 травня, на території біля Козацької церкви Пресвятої Покрови відбулася виїзна нарада за участю проєктантів, мера, настоятеля церкви, представників ФРК та партії нашого міста. 

Мер повідомимв, що будівлю буде придбано, після чого її передадуть релігійній громаді Православної церкви України. Далі у процес включаються проєктанти, а вже у наступному році тут розпочнеться будівництво нового храму. 

Фінансові питання у допомозі українській релігійній громаді на себе візьмуть «Бджола» та Фонд розвитку Кам’янського, повідомляє голова Дніпропетровської обласної територіальної організації політичної партії «Бджола» Олександр Лукашов.   

Як розповів настоятель Козацької церкви Пресвятої Покрови, ієромонах Феодосій (Алісов), ще в минулому році Андрій Леонідович пропонував звертатися до нього, якщо в цьому буде потреба (церква та її настоятель, до речі, відомі не тільки своєю духовною діяльністю, але й волонтерською допомогою нашим військовим).

За словами настоятеля Козацької церкви Пресвятої Покрови, новий храм буде збудовано зі збереженням всіх українських православних традицій, його площа становитиме близько 300-350 м. кв.

У духовний центр віряни, та й просто містяни зможуть приводити своїх дітей: тут планують проводити заняття з музики,  відкрити спортивні секції, «школу діабету» (щоб дитина знала, як себе поводити, якщо хворіє), також у центрі працюватиме психолог. 

Наразі тривають процеси з оформлення документів, після цього почнеться проєктування, а згодом – будівництво. 

Ще новини

Leave a Comment