Заміна посвідчень водія в Україні: у МВС попереджають про необхідність звернення до сервісних центрів

Представники МВС України звернулися до водіїв по всій країні з приводу необхідності заміни певних типів водійських посвідчень на оновлені версії.
Мова йде про посвідчення водія встановленого зразка, термін дії якого становить два роки. Воно підлягає заміні після закінчення терміну дії і визнається недійсним з наступного дня після закінчення дворічного періоду.
Що потрібно для обміну посвідчень
У Центрі надання первинних сервісних послуг МВС нагадують, що у разі введення воєнного стану водії, яким потрібно замінити посвідчення, мають надати паспорт, податковий код та старе водійське посвідчення.
Якщо за час дії тимчасового посвідчення водій не накопичив більше двох штрафів, повторно подавати ці документи не потрібно, і нове посвідчення буде видано без будь-яких ускладнень.
Раніше процес отримання нової ліцензії передбачав подання медичної довідки, проте зараз ця вимога не діє у зв’язку з воєнним станом.
Ті водії, які не встигли обміняти тимчасове посвідчення на нове, можуть продовжувати користуватися ним до скасування воєнного стану. Посвідчення, термін дії якого закінчився, залишається юридично дійсним на території нашої країни.
Обмін водійських посвідчень стосується виключно певних типів посвідчень і не поширюється на всіх. Тож водіям рекомендується звернутися до місцевих сервісних центрів, щоб з’ясувати, чи є для них така необхідність.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment