Названа популярна порода собак, яка може здивувати своєю агресивністю

Люди по всьому світу заводять собі собак найрізноманітнішої породи, розміру та забарвлення. Та згідно з результатами нового дослідження, навіть найтерпеливіші собачники можуть пошкодувати, якщо заведуть собі улюбленця із золотою шерстю.
Собаку не перестають називати найкращим чотириногим другом людини. Проте дослідження, які останнім часом все частіше проводять ветеринари, показують, що не все так однозначно.
Так, вчені з Королівського ветеринарного коледжу у Лондоні дослідили, що одна конкретна порода, яка з боку здається дуже милою та кумедною, може проявляти себе і з негативної сторони, а саме агресувати вдвічі частіше, ніж інші собаки.
Можливо це вас шокує, та найагресивнішою породою собак науковці визнали англійський кокер-спанієль. За результатами досліджень, агресія серед собак інших порід проявлялася близько у 2,2% випадків, тоді як кількість недоброзичливих представників серед кокер-спанієлів досягла 4%. Крім того, дослідники виявили, що улюбленці із золотим забарвленням наводили більше шуму, а агресія простежувалась у 12% досліджених особин.
Англійський кокер-спанієль є одним із найпопулярніших сімейних собак у світі, проте інформація про загальні захворювання цієї породи дуже мало, а тому вчені вирішили це виправити. Під час дослідження вони вивчили групу з 2318 англійських кокер-спанієлів, користуючись ветеринарними записами з усієї Великобританії.
Під час дослідження вчені описали демографію цієї породи, зокрема:

вік;
стать;
кастрацію;
масу тіла;
захворювання;
тривалість життя;
причини смерті.

Вчені визначили, що в списку розладів собак цієї породи агресія займала шосте місце, після таких проблем як закупорка анального мішка та діарея. За результатами дослідження 230 реципієнтів страждали від ожиріння, а найчастіше хворіли на пародонт — у 20% випадків. Проте науковці виявили, що смерть цуценят найчастіше настає від неоплазії — хвороби, спричиненої неконтрольованим аномальним зростанням клітин, яке часто набуває форми пухлини.
Дійшли вчені цікавого висновку вчені і стосовно кольору шерсті тварин: за їх словами найбільш агресивними були собаки із золотистою шерстю, а найбільш спокійними — улюбленці з коричневою шерстю.
Дослідники зазначають, що отримані ними дані підтверджують попередні дослідження та підкреслюють, що однотонні собаки набагато частіше виявляють ознаки гніву, ніж дво- чи триколірні.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment