Представлена нова монета, яка присвячена Збройним Силам України: вона має ряд унікальних особливостей

Національний банк України (НБУ) випустив в обіг спеціальну пам'ятну монету, присвячену військовим, які виявили героїзм.
Про це повідомив пресцентр Національного банку України (НБУ).
Згідно з інформацією, наданою Центробанком, нова пам'ятна монета має подібний дизайн до звичайної 10-гривневої монети 2018 року. На аверсі монети у центрі, оточеному давньоруським орнаментом, зображено номінал монети, рік її випуску та національний герб України.

Реверс пам'ятної монети присвячений бійцям Сил підтримки Збройних Сил України і містить їх емблему та гасло: "Завжди поруч".
Банки-дистриб'ютори не матимуть можливості продавати пам'ятні монети як нумізматичну продукцію. Замість цього, Національний банк України (НБУ) буде постачати обігові пам'ятні монети банкам та компаніям з інформаційно-технологічним забезпеченням (СІТ), щоб вони могли видавати їх клієнтам.
Українські громадяни зможуть використовувати ці пам'ятні монети як звичайну готівку. За деякий час, готівковий обіг поповниться майже 10 мільйонами таких пам'ятних монет.
Голова Національного банку України, Андрій Пишний, повідомив:

Її щоденна наявність у буденному житті українців матиме потужний посил – нагадування про героїзм та подвиги Збройних Сил України, про тих, завдяки кому в нашій країні знову настане мир.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment