Борги українців з оплати за електроенергію враховуватимуться в їхній кредитній історії: що відомо

YASNO та українське кредитне бюро уклали партнерську угоду та розпочали співпрацю. У результаті цієї співпраці бюро отримуватиме дані про клієнтів, які мають заборгованості з оплати спожитої електроенергії.
Про це інформує YASNO.
Інформація про заборгованість за спожиту електроенергію враховуватиметься в кредитній історії клієнта, що може вплинути на рішення банку щодо видачі позики такому клієнту.
Кредитна історія клієнта являє собою відомості про кредити та пунктуальність у їх погашенні. Вона передається різними установами, такими як банки, фінансові та лізингові компанії, і зберігається в базі даних Українського бюро кредитних історій.
Як зазначається на 1 травня 2023 року, побутові споживачі в Україні накопичили заборгованість понад один місяць за спожиту електроенергію на суму понад 1,7 мільярда гривень.
Рішення, прийняте YASNO, було спрямоване на стимулювання клієнтів до більш відповідального ставлення до оплати за спожиту електроенергію.
Якщо клієнт, який задовольняє критеріям, встановленим постачальником, звернеться за кредитом, то кредитор матиме доступ до його кредитної історії, включно з інформацією щодо заборгованості з оплати спожитої електроенергії. Це дасть змогу оцінити ризики та ухвалити рішення про надання кредиту даному клієнту.
Генеральний директор YASNO, Сергій Коваленко, зазначив:

Ми добре розуміємо обставини, в яких всі ми зараз перебуваємо, але є клієнти, які не платять за використану електроенергію та інші комунальні послуги, але при цьому беруть кредити, наприклад на чергові нові iPhone. Саме на таких клієнтів і розрахована така активність". Сьогодні важливо, щоб усі клієнти відчували відповідальність і сплачували за отримані комунальні послуги в повному обсязі, бо це дасть змогу енергетикам і далі тримати енергетичний фронт.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment